μαιευτήρας,γυναικολόγος,καβάλα,ιατρός,προγεννητικός έλεγχος,προγεννητικός,έλεγχος,ιατρική εμβρύου,ιατρική,εμβρύου,fetal medicine foundation,fetal,medicine,foundation,εγκυμοσύνη,υπερηχογράφημα,έμβρυο,μήτρα,υπερηχογράφημα β επιπέδου,β επιπέδου,έλεγχος καρδιάς εμβρύου,doppler, πλακούντας,τρισδιάστατο υπερηχογράφημα,τετραδιάστατο υπερηχογράφημα,επεμβατικές εξετάσεις,επεμβατικές,εξετάσεις,βιοψία χοριακών λαχνών,βιοψία,χοριακών,λαχνών, λήψη τροφοβλάστης,λήψη,τροφοβλάστης,αμνιοπαρακέντηση, μαιευτηρας,γυναικολογος,καβαλα,ιατρος,προγεννητικος ελεγχος,προγεννητικος,ελεγχος,ιατρικη εμβρυου,ιατρικη,εμβρυου,fetal medicine foundation,fetal,medicine,foundation,εγκυμοσυνη,υπερηχογραφημα,εμβρυο,μητρα,υπερηχογραφημα β επιπεδου,β επιπεδου,ελεγχος καρδιας εμβρυου,doppler,πλακουντας,τρισδιαστατο υπερηχογραφημα,τετραδιαστατο υπερηχογραφημα,επεμβατικες εξετασεις,επεμβατικες,εξετασεις,βιοψια χοριακων λαχνων,βιοψια,χοριακων,λαχνων, ληψη τροφοβλαστης,ληψη,τροφοβλαστης,αμνιοπαρακεντηση, maieftiras,gynaikologos,kavala,iatros,progennitikos elegxos,progennitikos,elegxos,iatriki embryou,iatriki,embryou,egymosyni,egkymosini,egkimosini,yperixografima,yperixos,embryo,mitra,yperixografima b epipedoy,b epipedou,elegxow kardias embryou,elegxow,kardias,embryou,plakountas,trisdiastato yperixografima,tetradiastato yperixografima,epemvatikew exetaseis,epemvatikes,exetaseis,viopsia xoriakon laxnon,viopsia,xoriakon,laxnon,lipsi trofovlastis,lipsi,trofovlastis,amnioparakentisi

Την ημέρα της εξέτασης και την επόμενη είναι σημαντική η καλή ενυδάτωση της μητέρας με αρκετή ποσότητα νερού (περίπου 8 ποτήρια) και αρκετά φρούτα.

Καλό θα είναι για τις επόμενες 4 - 5 μέρες εάν εργάζεστε να πάρετε άδεια από την εργασία.

Είναι σημαντικό αυτές τις πρώτες μέρες μετά την επεμβατική εξέταση να μην ασχοληθείτε με δουλειές καθαριότητας του σπιτιού.

Σε περίπτωση που υπάρχει μικρό παιδί στο σπίτι να ζητηθεί βοήθεια για αυτές τις πρώτες μέρες.

Οι σεξουαλικές επαφές και το κολύμπι καλό θα είναι να αποφεύγονται για 15 - 20 ημέρες.

Δεν είναι απαραίτητο η μητέρα να παραμείνει κλινήρης καθώς αυτή η τακτική αυξάνει τον κίνδυνο θρομβώσεων και λοιμώξεων. Είναι σημαντικό να έχει ήπια δραστηριότητα στο σπίτι.

Με οποιαδήποτε ενόχληση συσπάσεις, πυρετό, αιμορραγία ή εκροή υγρού από τον κόλπο θα πρέπει να ενημερώνεται ο ιατρός.

Οι μητέρες που είναι Rhesus αρνητικές πρέπει πριν κάνουν την επεμβατική εξέταση να κάνουν μια εξέταση έμμεσου Coombs. Μετά την εξέταση την ίδια μέρα γίνεται αντι-D ανοσοσφαιρίνη. Μετά την ένεση αυτή η έμμεσος Coombs θα παραμείνει θετική για 6 εβδομάδες περίπου.

Οι μητέρες που λαμβάνουν αγωγή για χρόνια νοσήματα θα πρέπει να συνεννοούνται με το ιατρό για το εάν θα χρειαστεί να τα συνεχίσουν να τα παίρνουν ή χρειάζεται διακοπή για λίγο διάστημα. Πιο ειδικά, η ασπιρίνη καλό θα είναι να διακόπτεται 1 εβδομάδα πριν. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την αντιπηκτική αγωγή με μικρού μοριακού βάρους ηπαρίνη.

Υπολογισμός πιθανής ημερομηνίας τοκετού

Εισάγετε την ημερομηνία της πρώτης ημέρας της τελευταίας εμμήνου ρύσης.

Επικοινωνία

Αβέρωφ 4, Καβάλα
2510222588
iatriopachoumi@yahoo.com

Προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι!

Το ενδιαφέρον μας για εσάς δε σταματάει μετά την αποχώρησή σας από το ιατρείο μας!
Αφιερώστε λίγο χρόνο για να μας αναφέρετε κάποια στοιχεία σχετικά με την έκβαση της κύησής σας και να αφήσετε τυχόν σχόλια σχετικά με την παρεχόμενη ποιότητα υπηρεσιών από εμάς.

Συμμετοχή