μαιευτήρας,γυναικολόγος,καβάλα,ιατρός,προγεννητικός έλεγχος,προγεννητικός,έλεγχος,ιατρική εμβρύου,ιατρική,εμβρύου,fetal medicine foundation,fetal,medicine,foundation,εγκυμοσύνη,υπερηχογράφημα,έμβρυο,μήτρα,υπερηχογράφημα β επιπέδου,β επιπέδου,έλεγχος καρδιάς εμβρύου,doppler, πλακούντας,τρισδιάστατο υπερηχογράφημα,τετραδιάστατο υπερηχογράφημα,επεμβατικές εξετάσεις,επεμβατικές,εξετάσεις,βιοψία χοριακών λαχνών,βιοψία,χοριακών,λαχνών, λήψη τροφοβλάστης,λήψη,τροφοβλάστης,αμνιοπαρακέντηση, μαιευτηρας,γυναικολογος,καβαλα,ιατρος,προγεννητικος ελεγχος,προγεννητικος,ελεγχος,ιατρικη εμβρυου,ιατρικη,εμβρυου,fetal medicine foundation,fetal,medicine,foundation,εγκυμοσυνη,υπερηχογραφημα,εμβρυο,μητρα,υπερηχογραφημα β επιπεδου,β επιπεδου,ελεγχος καρδιας εμβρυου,doppler,πλακουντας,τρισδιαστατο υπερηχογραφημα,τετραδιαστατο υπερηχογραφημα,επεμβατικες εξετασεις,επεμβατικες,εξετασεις,βιοψια χοριακων λαχνων,βιοψια,χοριακων,λαχνων, ληψη τροφοβλαστης,ληψη,τροφοβλαστης,αμνιοπαρακεντηση, maieftiras,gynaikologos,kavala,iatros,progennitikos elegxos,progennitikos,elegxos,iatriki embryou,iatriki,embryou,egymosyni,egkymosini,egkimosini,yperixografima,yperixos,embryo,mitra,yperixografima b epipedoy,b epipedou,elegxow kardias embryou,elegxow,kardias,embryou,plakountas,trisdiastato yperixografima,tetradiastato yperixografima,epemvatikew exetaseis,epemvatikes,exetaseis,viopsia xoriakon laxnon,viopsia,xoriakon,laxnon,lipsi trofovlastis,lipsi,trofovlastis,amnioparakentisi

Τι είναι η βιοψία χοριακών λαχνών;

Με την εξέταση αυτή γίνεται λήψη χοριακών λαχνών από τον πλακούντα των εμβρύων και ανάλυση του γενετικού υλικού των λαχνών σε εργαστήριο μοριακής βιολογίας. Τα κύτταρα του πλακούντα με τα κύτταρα του εμβρύου έχουν την ίδια προέλευση και έτσι ελέγχεται με ακρίβεια ο καρυότυπος του εμβρύου.

Πότε γίνεται ή εξέταση αυτή;

Γίνεται πάντα μετά τις 11 εβδομάδες κύησης.

Σε ποιες γυναίκες προτείνεται να γίνει;

Σε περιπτώσεις όπου υπάρχει οικογενειακό ιστορικό κληρονομικών παθήσεων ή η εξέταση του 3ου μήνα έχει δείξει αυξημένες πιθανότητες για χρωμοσωμικές ανωμαλίες είτε ακόμη και σε γυναίκες μεγάλης ηλικίας όπου έχουν αποφασίσει να ξέρουν τον καρυότυπο του εμβρύου καλό είναι να γίνει βιοψία χοριακών λαχνών. Το μεγάλο πλεονέκτημα της εξέτασης είναι ότι γίνεται από τον 3ο μήνα και έτσι η διάγνωση των χρωμοσωμικών ανωμαλιών γίνεται νωρίς στην κύηση.

Πόσο σύντομα έχω αποτελέσματα;

Το αποτέλεσμα της εξέτασης που αφορά στις πιο συχνές χρωμοσωμικές ανωμαλίες (τρισωμία 21, 13, 18, η πιο συχνή μετάλλαξη κυστικής ίνωσης και το φύλο) είναι έτοιμο σε 2 - 3 εργάσιμες μέρες. Ο πλήρης έλεγχος των χρωμοσωμάτων για αριθμητικές και δομικές ανωμαλίες γίνεται σε 20 περίπου ημέρες.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την εξέταση;

Με την εξέταση αυτή υπάρχει κίνδυνος αποβολής που είναι 0,5 - 1%, που οφείλεται κυρίως σε συσπάσεις της μήτρας μετά την εξέταση.

Σε ένα μικρό ποσοστό γυναικών μετά την λήψη χοριακών λαχνών μπορεί να χρειαστεί να γίνει αμνιοπαρακέντηση λόγω μωσαϊκισμού στα κύτταρα του πλακούντα.

Τι θα πρέπει να κάνω μετά την εξέταση;

Κάποιες μέρες μετά την εξέταση (3 με 5) προτείνεται ξεκούραση της μητέρας και πολύ ήπια δραστηριότητα.

Σε περίπτωση αιμορραγίας, συσπάσεων στη μήτρα ή πυρετού πρέπει να ενημερωθεί ο ιατρός.

Υπολογισμός πιθανής ημερομηνίας τοκετού

Εισάγετε την ημερομηνία της πρώτης ημέρας της τελευταίας εμμήνου ρύσης.

Επικοινωνία

Αβέρωφ 4, Καβάλα
2510222588
iatriopachoumi@yahoo.com

Προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι!

Το ενδιαφέρον μας για εσάς δε σταματάει μετά την αποχώρησή σας από το ιατρείο μας!
Αφιερώστε λίγο χρόνο για να μας αναφέρετε κάποια στοιχεία σχετικά με την έκβαση της κύησής σας και να αφήσετε τυχόν σχόλια σχετικά με την παρεχόμενη ποιότητα υπηρεσιών από εμάς.

Συμμετοχή