μαιευτήρας,γυναικολόγος,καβάλα,ιατρός,προγεννητικός έλεγχος,προγεννητικός,έλεγχος,ιατρική εμβρύου,ιατρική,εμβρύου,fetal medicine foundation,fetal,medicine,foundation,εγκυμοσύνη,υπερηχογράφημα,έμβρυο,μήτρα,υπερηχογράφημα β επιπέδου,β επιπέδου,έλεγχος καρδιάς εμβρύου,doppler, πλακούντας,τρισδιάστατο υπερηχογράφημα,τετραδιάστατο υπερηχογράφημα,επεμβατικές εξετάσεις,επεμβατικές,εξετάσεις,βιοψία χοριακών λαχνών,βιοψία,χοριακών,λαχνών, λήψη τροφοβλάστης,λήψη,τροφοβλάστης,αμνιοπαρακέντηση, μαιευτηρας,γυναικολογος,καβαλα,ιατρος,προγεννητικος ελεγχος,προγεννητικος,ελεγχος,ιατρικη εμβρυου,ιατρικη,εμβρυου,fetal medicine foundation,fetal,medicine,foundation,εγκυμοσυνη,υπερηχογραφημα,εμβρυο,μητρα,υπερηχογραφημα β επιπεδου,β επιπεδου,ελεγχος καρδιας εμβρυου,doppler,πλακουντας,τρισδιαστατο υπερηχογραφημα,τετραδιαστατο υπερηχογραφημα,επεμβατικες εξετασεις,επεμβατικες,εξετασεις,βιοψια χοριακων λαχνων,βιοψια,χοριακων,λαχνων, ληψη τροφοβλαστης,ληψη,τροφοβλαστης,αμνιοπαρακεντηση, maieftiras,gynaikologos,kavala,iatros,progennitikos elegxos,progennitikos,elegxos,iatriki embryou,iatriki,embryou,egymosyni,egkymosini,egkimosini,yperixografima,yperixos,embryo,mitra,yperixografima b epipedoy,b epipedou,elegxow kardias embryou,elegxow,kardias,embryou,plakountas,trisdiastato yperixografima,tetradiastato yperixografima,epemvatikew exetaseis,epemvatikes,exetaseis,viopsia xoriakon laxnon,viopsia,xoriakon,laxnon,lipsi trofovlastis,lipsi,trofovlastis,amnioparakentisi

Κάπνισμα και κύηση

Το κάπνισμα αποτελεί κακή συνήθεια στη διάρκεια της κύησης. Καλό είναι να γίνει προσπάθεια στην κύηση για διακοπή καπνίσματος. Είναι επιβλαβές για το έμβρυο άλλα και για το νεογνό μετέπειτα. Υπάρχουν ειδικά ιατρεία διακοπής του καπνίσματος που έχουν πολύ καλά αποτελέσματα.

Σεξουαλικές επαφές στην κύηση

Κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική και πρέπει να γίνει συζήτηση με τον θεράποντα ιατρό για τις σεξουαλικές επαφές. Σαν γενικός κανόνας ισχύει ότι δεν απαγορεύονται οι σεξουαλικές επαφές σε μη επιπλεγμένη εγκυμοσύνη. Πάντα πρέπει να είναι στάσεις που δεν ενοχλούν τη μητέρα. Χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή στην υγιεινή καθώς ο κίνδυνος λοιμώξεων είναι μεγαλύτερος στην κύηση. Κάποιες γυναίκες έχουν ξηρότητα κόλπου και παρουσιάζουν πόνο κατά την επαφή, εκεί και πάλι σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό μπορεί να χρησιμοποιηθεί λιπαντική ουσία.

Ταξίδια στην κύηση

Σε μια εγκυμοσύνη που εξελίσσεται ομαλά δεν απαγορεύονται τα ταξίδια.

Ταξίδι με αυτοκίνητο

Καλό θα είναι να γίνονται στάσεις όποτε είναι αναγκαίο και ξεκούραση εκεί που είναι εφικτό. Απαραίτητη η ζώνη ασφαλείας η οποία μπορεί να προσαρμοστεί στο σώμα της μητέρας ώστε να μην πιέζει την κοιλιά. Δεν υπάρχει κίνδυνος ακόμη και αν ο διαγώνιος ιμάντας της ζώνης περνά μπροστά από την κοιλιά καθώς δεν μπορεί να πιεστεί το έμβρυο.

Ταξίδι με αεροπλάνο

Καλό θα είναι να αποφεύγονται τα υπερατλαντικά πολύωρα ταξίδια. Οι πτήσεις με αεροπλάνα είναι ασφαλείς άλλα και πάλι θα πρέπει η κύηση να εξελίσσεται ομαλά χωρίς επιπλοκές όπως ρήξη υμένων - αιμορραγία ή πρόωρες συσπάσεις. Αυξάνει ο κίνδυνος θρομβώσεων και καλό θα είναι να γίνονται ασκήσεις στα κάτω άκρα.

Ταξίδι με πλοίο

Αν το ταξίδι διαρκεί πολλές ώρες καλό θα είναι να υπάρχει καμπίνα για ξεκούραση. Σημασία έχει ο προορισμός του ταξιδιού. Αποφεύγετε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης απομακρυσμένα μέρη χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομείο.

Άσκηση στη διάρκεια της κύησης

Καλό θα είναι εάν η μητέρα έχει επιπλοκές στην εγκυμοσύνη όπως για παράδειγμα συσπάσεις ή αιμορραγία να γίνει συζήτηση με το θεράποντα ιατρό για τον τύπο άσκησης που επιθυμεί η μαμά. Πολύ καλοί τύποι άσκησης είναι στη διάρκεια της κύησης είναι:

  • Περπάτημα και ήπιο τρέξιμο
  • Κολύμπι
  • Πιλάτες
  • Γιόγκα

Είναι καλό να αποφεύγεται η πολύ έντονα αερόβια άσκηση. Οι ασκήσεις που γυμνάζουν μύες του περινέου βοηθούν στον τοκετό όπως και στην αποκατάσταση της ανατομίας της πυέλου μετά τον τοκετό.

Υπολογισμός πιθανής ημερομηνίας τοκετού

Εισάγετε την ημερομηνία της πρώτης ημέρας της τελευταίας εμμήνου ρύσης.

Επικοινωνία

Αβέρωφ 4, Καβάλα
2510222588
iatriopachoumi@yahoo.com

Προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι!

Το ενδιαφέρον μας για εσάς δε σταματάει μετά την αποχώρησή σας από το ιατρείο μας!
Αφιερώστε λίγο χρόνο για να μας αναφέρετε κάποια στοιχεία σχετικά με την έκβαση της κύησής σας και να αφήσετε τυχόν σχόλια σχετικά με την παρεχόμενη ποιότητα υπηρεσιών από εμάς.

Συμμετοχή