μαιευτήρας,γυναικολόγος,καβάλα,ιατρός,προγεννητικός έλεγχος,προγεννητικός,έλεγχος,ιατρική εμβρύου,ιατρική,εμβρύου,fetal medicine foundation,fetal,medicine,foundation,εγκυμοσύνη,υπερηχογράφημα,έμβρυο,μήτρα,υπερηχογράφημα β επιπέδου,β επιπέδου,έλεγχος καρδιάς εμβρύου,doppler, πλακούντας,τρισδιάστατο υπερηχογράφημα,τετραδιάστατο υπερηχογράφημα,επεμβατικές εξετάσεις,επεμβατικές,εξετάσεις,βιοψία χοριακών λαχνών,βιοψία,χοριακών,λαχνών, λήψη τροφοβλάστης,λήψη,τροφοβλάστης,αμνιοπαρακέντηση, μαιευτηρας,γυναικολογος,καβαλα,ιατρος,προγεννητικος ελεγχος,προγεννητικος,ελεγχος,ιατρικη εμβρυου,ιατρικη,εμβρυου,fetal medicine foundation,fetal,medicine,foundation,εγκυμοσυνη,υπερηχογραφημα,εμβρυο,μητρα,υπερηχογραφημα β επιπεδου,β επιπεδου,ελεγχος καρδιας εμβρυου,doppler,πλακουντας,τρισδιαστατο υπερηχογραφημα,τετραδιαστατο υπερηχογραφημα,επεμβατικες εξετασεις,επεμβατικες,εξετασεις,βιοψια χοριακων λαχνων,βιοψια,χοριακων,λαχνων, ληψη τροφοβλαστης,ληψη,τροφοβλαστης,αμνιοπαρακεντηση, maieftiras,gynaikologos,kavala,iatros,progennitikos elegxos,progennitikos,elegxos,iatriki embryou,iatriki,embryou,egymosyni,egkymosini,egkimosini,yperixografima,yperixos,embryo,mitra,yperixografima b epipedoy,b epipedou,elegxow kardias embryou,elegxow,kardias,embryou,plakountas,trisdiastato yperixografima,tetradiastato yperixografima,epemvatikew exetaseis,epemvatikes,exetaseis,viopsia xoriakon laxnon,viopsia,xoriakon,laxnon,lipsi trofovlastis,lipsi,trofovlastis,amnioparakentisi

Όλη η κύηση διαρκεί 40 εβδομάδες. Σε μια γυναίκα με σταθερό εμμηνορυσιακό κύκλο αρχίζουμε και μετρούμε την κύηση από την 1η μέρα της τελευταίας περιόδου, θεωρώντας ότι η σύλληψη έγινε περίπου τη 14η μέρα. Σε γυναίκες που έγινε η σύλληψη με εξωσωματική γονιμοποίηση ή που δεν έχουν σταθερό κύκλο περιόδου η ηλικία κύησης πρέπει να υπολογιστεί από τον ιατρό τους.

Στο υπερηχογράφημα του 3ου μήνα μετρούμε το κεφαλοουραίο μήκος του εμβρύου για να δούμε αν αντιστοιχεί με την τελευταία περίοδο. Εάν δεν αντιστοιχεί υπολογίζουμε την ηλικία κύησης με βάση το μέγεθος του εμβρύου και η πιθανή ημερομηνία που προκύπτει είναι αυτή που θα χρησιμοποιείται στο εξής και δεν επιτρέπεται να αλλάξει ξανά καθώς μπορεί να γίνουν λάθη στον υπολογισμό της ανάπτυξης του εμβρύου.

Σε περίπτωση που έχει γίνει εξωσωματική γονιμοποίηση η ηλικία κύησης δεν τροποποιείται και είναι πάντα σταθερή με βάση πότε έγινε η εμβρυομεταφορά. Ακόμη είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι εάν στην εξέταση του 3ου μήνα το έμβρυο έχει αυξημένη αυχενική διαφάνεια ή άλλο δείκτη χρωμοσωμικών ανωμαλιών, η ηλικία κύησης δεν τροποποιείται με βάση το μέγεθος του εμβρύου έως ότου αποκλειστούν οι χρωμοσωμικές ανωμαλίες.

Ηλικία κύησης

Εξετάσεις και επισκέψεις

6 - 8 εβδομάδες Υπερηχογραφική εξέταση επιβεβαίωσης της βιωσιμότητας της κύησης με την εντόπιση του καρδιακού παλμού καθώς και τον αριθμού των εμβρύων.
  Λήψη Ιατρικού και Μαιευτικού Ιστορικού και εξετάσεις αίματος εγκυμοσύνης.
12 - 13 εβδομάδες

Ακριβής εκτίμηση της ηλικίας κύησης και της Πιθανής Ημερομηνίας Τοκετού.

Υπερηχογραφική εξέταση εμβρύου 1ου τριμήνου και PAPP-A test.
Εκτίμηση των πιθανοτήτων για χρωμοσωμικές ανωμαλίες.

Λήψη χοριακής λάχνης για διάγνωση του καρυότυπου καθώς επίσης για αποκλεισμό της θαλασσαιμίας ή άλλων γενετικών νοσημάτων - κληρονομικών παθήσεων μπορεί να γίνει σε αυτό το διάστημα αν υπάρχει ένδειξη.

16 εβδομάδες Σε γυναίκες με ιστορικό πρόωρου τοκετού ή κωνοειδούς εκτομής του τραχήλου γίνεται εκτίμηση του τραχήλου.
16 - 22 εβδομάδες Δυνατότητα πραγματοποίησης της αμνιοπαρακέντησης.
20 - 24 εβδομάδες Υπερηχογραφική εξέταση ανατομίας εμβρύου (β-επιπέδου).
28 εβδομάδες Εξέταση καμπύλης σακχάρου.
28 - 40 εβδομάδες Υπερηχογράφημα ανάπτυξης εμβρύου - βιοφυσικό προφίλ - Doppler

 

Υπολογισμός πιθανής ημερομηνίας τοκετού

Εισάγετε την ημερομηνία της πρώτης ημέρας της τελευταίας εμμήνου ρύσης.

Επικοινωνία

Αβέρωφ 4, Καβάλα
2510222588
iatriopachoumi@yahoo.com

Προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι!

Το ενδιαφέρον μας για εσάς δε σταματάει μετά την αποχώρησή σας από το ιατρείο μας!
Αφιερώστε λίγο χρόνο για να μας αναφέρετε κάποια στοιχεία σχετικά με την έκβαση της κύησής σας και να αφήσετε τυχόν σχόλια σχετικά με την παρεχόμενη ποιότητα υπηρεσιών από εμάς.

Συμμετοχή