μαιευτήρας,γυναικολόγος,καβάλα,ιατρός,προγεννητικός έλεγχος,προγεννητικός,έλεγχος,ιατρική εμβρύου,ιατρική,εμβρύου,fetal medicine foundation,fetal,medicine,foundation,εγκυμοσύνη,υπερηχογράφημα,έμβρυο,μήτρα,υπερηχογράφημα β επιπέδου,β επιπέδου,έλεγχος καρδιάς εμβρύου,doppler, πλακούντας,τρισδιάστατο υπερηχογράφημα,τετραδιάστατο υπερηχογράφημα,επεμβατικές εξετάσεις,επεμβατικές,εξετάσεις,βιοψία χοριακών λαχνών,βιοψία,χοριακών,λαχνών, λήψη τροφοβλάστης,λήψη,τροφοβλάστης,αμνιοπαρακέντηση, μαιευτηρας,γυναικολογος,καβαλα,ιατρος,προγεννητικος ελεγχος,προγεννητικος,ελεγχος,ιατρικη εμβρυου,ιατρικη,εμβρυου,fetal medicine foundation,fetal,medicine,foundation,εγκυμοσυνη,υπερηχογραφημα,εμβρυο,μητρα,υπερηχογραφημα β επιπεδου,β επιπεδου,ελεγχος καρδιας εμβρυου,doppler,πλακουντας,τρισδιαστατο υπερηχογραφημα,τετραδιαστατο υπερηχογραφημα,επεμβατικες εξετασεις,επεμβατικες,εξετασεις,βιοψια χοριακων λαχνων,βιοψια,χοριακων,λαχνων, ληψη τροφοβλαστης,ληψη,τροφοβλαστης,αμνιοπαρακεντηση, maieftiras,gynaikologos,kavala,iatros,progennitikos elegxos,progennitikos,elegxos,iatriki embryou,iatriki,embryou,egymosyni,egkymosini,egkimosini,yperixografima,yperixos,embryo,mitra,yperixografima b epipedoy,b epipedou,elegxow kardias embryou,elegxow,kardias,embryou,plakountas,trisdiastato yperixografima,tetradiastato yperixografima,epemvatikew exetaseis,epemvatikes,exetaseis,viopsia xoriakon laxnon,viopsia,xoriakon,laxnon,lipsi trofovlastis,lipsi,trofovlastis,amnioparakentisi

Σκοπός του υπερηχογραφήματος αυτού είναι να γίνει ένας αναλυτικός έλεγχος της ανατομίας του εμβρύου.

Εξετάζουμε με λεπτομέρεια την ανατομία όλων των συστημάτων του εμβρύου. Πιο ειδικά εξετάζονται:

  • Κεφαλή και εγκέφαλος.
  • Πρόσωπο.
  • Καρδιά και θώρακας.
  • Σπονδυλική στήλη και αυχένας.
  • Ουροποιητικό σύστημα και νεφροί.
  • Γαστρεντερικό σύστημα και κοιλιακό τοίχωμα.
  • Χέρια και πόδια.
  • Το φύλο.

Εκτιμάται αρχικά η ανάπτυξη του εμβρύου και η ποσότητα  του αμνιακού υγρού.

Ελέγχεται η θέση του πλακούντα και ο βαθμός ωρίμανσης του.

Ελέγχονται και στο υπερηχογράφημα αυτό δείκτες για χρωμοσωμικά προβλήματα. Οι δείκτες αυτοί συνεκτιμώνται με τους δείκτες του 1ου τριμήνου και έχουμε ένα αξιόπιστο αποτέλεσμα περίπου στο 98%. Αξίζει  να τονιστεί ότι οι δείκτες μόνο του β-επιπέδου καλύπτουν μόνο 70% για τα χρωμοσωμικά προβλήματα, οπότε είναι καλό να γίνεται έλεγχος του εμβρύου και στα δύο τρίμηνα (1ο τρίμηνο αυχενική διαφάνεια, 2ο τρίμηνο β-επιπέδου) από εξειδικευμένο ιατρό. Μπορεί η παρουσία δεικτών να αυξήσει τις πιθανότητες για χρωμοσωμικά προβλήματα και να γίνει συζήτηση για επεμβατική εξέταση - αμνιοπαρακέντηση.

Σε όλες τις εγκύους γίνεται κολπικό υπερηχογράφημα για μέτρηση του τραχήλου. Η μέτρηση αυτή γίνεται για την πρόβλεψη για πρόωρο τοκετό. Σε γυναίκες με ιστορικό πρόωρου τοκετού, επέμβασης στον τράχηλο (κωνοειδής εκτομή) ή πολύδυμης κύησης η μέτρηση του τραχήλου γίνεται και νωρίτερα.

Μετράται επίσης η ροή στα μητριαία αγγεία. Αυξημένες αντιστάσεις στα μητριαία αγγεία σχετίζονται με κίνδυνο εμφάνισης πίεσης στην κύηση - προεκλαμψία ή υπολειπόμενη ενδομήτριο ανάπτυξη.

Ενημερωτικό σημείωμα για το υπερηχογράφημα β-επιπέδου (pdf)

Υπολογισμός πιθανής ημερομηνίας τοκετού

Εισάγετε την ημερομηνία της πρώτης ημέρας της τελευταίας εμμήνου ρύσης.

Επικοινωνία

Αβέρωφ 4, Καβάλα
2510222588
iatriopachoumi@yahoo.com

Προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι!

Το ενδιαφέρον μας για εσάς δε σταματάει μετά την αποχώρησή σας από το ιατρείο μας!
Αφιερώστε λίγο χρόνο για να μας αναφέρετε κάποια στοιχεία σχετικά με την έκβαση της κύησής σας και να αφήσετε τυχόν σχόλια σχετικά με την παρεχόμενη ποιότητα υπηρεσιών από εμάς.

Συμμετοχή